VELKOMMEN til Larvik Seilforening sin junior side

Larvik seilforening er opptatt av å ha et trygt, inkluderende og lærerikt miljø for de unge seilerne. Vi har de siden sesongen 2016 hatt en stor nysatsning på rekrutering og tilbud for Barn og unge.

Seilforeningen skal være et lærerikt og godt sted å være for seilerne, men også foreldre, søsken og venner er viktige, velkomne og skal ha det trivelig på våre arrangementer.

Vi satser på helårs aktivitet og å ha et miljø som inkluderer også seileres familie.

Juniorkurs i Optimistjolleseiling

Optimistjollen er verdens mest brukte båt for opplæring. Om ikke mor eller far kan seile er ikke det så farlig, vi har gode og snille trenere og du kan bruke foreningens joller inntil du evt kjøper din egen. Du trenger en seilevest og du må kunne svømme for å begynne å seile.

Vi starter opp torsdag 19.april, og fortsetter deretter og torsdager og etter hvert mandager frem til sommeren.

Innendørs seiling i Farrishallen Søndag 15. April kl 12.

Seiling er sosialt både på land og ute på vannet. Opplæringen er preget av moro og mestring, steg for steg. Det gir selvtillit, fysisk styrke, konsentrasjonsevne og evnen til å ta raske avgjørelser.

Kursavgiften inkluderer medlemsavgift for 2018 og leie av jolle.

Påmelding via Sail Race System

Anlegget og Gruppene

Vi har gode seilarenaer rett utenfor bryggeanlegget vårt på Ødegården i Viksfjord, også kjent som Seilerhytta. Vi har gode arealer rundt jollestranda som ofte er første kjennskap til klubben. Derfra seiler vi Optimist og etter hvert, RS FEVA, Laser, Europajolle, eller andre joller. Sommerstid er det også et godt Hobie Cat miljø på jollestranda. I tilknytning til jolleområdet har vi et relativt nytt klubbhus med bl a seilloft og gode garderobeanlegg.

Jollene

Optimist: (en enmannsjolle som passer barn fra ca 7-14 år)

Vi holder nybegynnerkurs og trening på mandag og torsdag. En del av seilerne deltar i Vestfold cup noen helger. Klubben har 13 joller til utlån ifm trening og regatta.

For ungdom og større barn er det mange muligheter. Vi har to lag med 13-16 åringer som seiler Yngling, en liten kjølbåt. Her har vi et inkluderende fint miljø og finner på hyggelige ting i tillegg til regattaseiling. Denne gruppen vil fremover også seile RS Feva en morsom 2-manns jolle.

Vi har også en stor fin bu med mange seilbrett. Her er det mye aktivitet og vi håper å etablere et miljø, med mange lokale seilere.