Seilsportsligaen

Om Seilsportligaen

• Seilforeninger seiler mot hverandre, med inspirasjon fra andre lagidretter med etablerte ligaer

• Norges Seilforbund stiller med båter og i samarbeid med lokale klubber arrangerer 4 ligastevner i året

• Det seiles 1 og 2 divisjon, 15 seilforeninger i hver divisjon

• De fire nederste på tabellen i 1. divisjon rykker ned til 2. divisjon, mens de fire på topp i 2. divisjon rykker opp.

• Det er åpen kvalifiseringsrunde for foreninger som ønsker seg inn i 2. divisjon. Her konkurrerer nye foreninger med de fire lagene som ryker ut om plass i neste års Seilsportsliga.

De fire beste lagene fra 1.divisjon går videre til Champions Sailing League.

• Inntil 6 seilere representere foreningen til hvert stevne, 4 seilere ombord under seilasene.

• Alle seilerne må være medlem av foreningen og det må være en person under 22 år ombord i båten under regattaen

• Det seiles i korte heat med fem helt like båter på 12-15 minutter, delt opp i flighter.

• All dømmingen skjer på vannet

Larvik Seilforening ble nr. 6 i 1. divisjon i 2016.

Vårt mål er å forbedre dette resultatet i 2017.

Hovedsponsorer